Koddolányi János Főiskola - Székesfehérvár

AlbaMag - Regionális Portál

NetMedia - European Online Journalism

 

 

"Eltelt a nagyon kínos egy-két hét, és mondtam a feleségemnek, hogy én többet nem megyek oda. Aztán egy nap Kovalik Károly azt mondta nekem, hogy menjek el vele a rákkutató kongresszusra, a Déli Krónikába kell róla tudósítani. Láttam rajta, hogy jóravaló ember. Beültünk a Volgába, elmentünk a Kékgolyó utcába, s mikor odaértünk, azt mondta, hogy menjek föl egyedül a sajtótájékoztatóra. Meg is történt, és visszafelé a Volga hátsó ülésén imbolyogva írtam az Antenna című rádiós szakszervezeti újság hátsó lapjára a szövegemet. Megérkeztünk, beolvastam a szöveget, de meg kellett ismételni, mert a technikus szerint nyugodtabban kell ezt csinálni. Fölvittem a szerkesztőnek, aki persze azt kérdezte, hol a Kovalik. Meghallgatta a felvételt, és kezdett megnyugodni. Persze az utolsó pillanatban Kovalik is megérkezett. Ő is megcsinálta a tudósítást..."
¤ Bakonyi István: Beszélgetés Győrffy Miklóssal
 
 
   
 

"The “walking spirits” of the past, that have implanted their cultural, social and historical values, have certainly had an influence in the development of the Canadian image and its reflection on the European mind. The values transplanted into the New World were essentially moulded from the European cultural traditions."
¤ Kodó Krisztina: Walking Spirits and the Canadian Image
 
 
   
 

"Artemis számos azonosságot mutat az őskori és ókori civilizációk patriarchátus előtt tisztelt és félt Nagy Istennőjével. Három arca a Szűz, aki érintetlen, az Anya, aki táplál és oltalmaz, valamint a Banya, aki élet és halál ura, kegyetlen és kérlelhetetlen. Később Artemis tisztelete főleg az istennő szűzies és kegyetlen aspektusához kötődően terjedt el Kis-Ázsiában, s ebben a megjelenési formájában Artemis maga már nem ad életet, de segíti azokat, akik adnak. Bolen szerint ez az alakja működik a mai nőkben is, és így a függetlenség, céltudatosság, és sokszor a vadság archetipikus megfelelője."
¤ F. Lassú Zsuzsa: Artemis archetípusa a női barátságokban