Koddolányi János Főiskola - Székesfehérvár

AlbaMag - Regionális Portál

NetMedia - European Online Journalism

 

 

“És valóban, a magyar médiarendszer, annak szerkezete, felügyelete a közbeszéd és a politikai ütközések egyik legfontosabb terepe volt  és az ma is, tekintet  nélkül arra, hogy jobb-, vagy baloldali pártok vannak kormányon. Ennek magyarázata, vagy egyik magyarázata az a politológiai irodalomból közismert tény, hogy a rendszerváltozás idején létrejött politikai pártok, részben azonos, részben különböző okokból, jelentős legitimációs deficittel rendelkeznek és ennek tudatos, kvázi szándékolt, vagy ösztönös kompenzálására erőltetik azt a kommunikációs gyakorlatot, amelynek fő eleme  a kizárólagosságra törekvés. ”
¤ Győrffy Miklós: A magyar médiakultúra és a csatlakozás

 
 
   
 

"Az irodalom - a filozófiával, a vallással, a tudománnyal - a lét titkait fürkészi. Azon írók könyvei is, akiknek ez a vallomás túl sok, akik le nem írnák ezt a mondatot - én is ilyen vagyok, csak én leírom. Ez a fürkészés komoly dolog, és ebben az értelemben az irodalom komoly. Ám ezer arca van, mert Vörösmarty sötét, nagy költeményei ugyanúgy fürkésznek, mint Weöres egy szavas verse (tojáséj) vagy akár egy laza limerik, ki akkor jó, ha jól megrímelik."   
¤ Esterházy Péter: A szavak csodálatos életéből

 

 
 
   
 

"A hívő lelket állandó fenyegetettség-érzés lengi körül. Ha nem megy a prédikációkra, ha nem tartozik a Csoportba, akkor az azt jelenti, hogy ELLENSZEGÜL, tehát ROSSZ ÚTON jár. A Csoport azért fontos az egyház számára, mert a benne lévők folyamatosan informálják egymást, átadják tudásukat, s mivel vegyes az összetétele, mindig van olyan dolog, amit az egyik tud, a másik pedig nem, tehát KIEGÉSZÍTIK ismereteiket. S mivel az egyházi kommunikáció nemcsak kör alakú, hanem erőteljes X-behatású, mely középpontjában ott áll a pap vezető pozícióban, s Ő dönti el, hogy mi fusson körbe: teljes a kiszolgáltatottság!"
¤ Temesváry Márta: Útkeresés /Együtt vagy egyedül?/