Kodolányi János Főiskola - Székesfehérvár

AlbaMag - Regionális Portál

NetMedia - European Online Journalism

 

 

“A reklámblokk felhangzásakor ugyanis minden TV-ző egyed extra gyors kézmozdulatokkal (szegény, öreg, szomszéd nénike hátrányban) elkapcsol egy másik csatornára, vagy kiballag a konyhába bekapni valamit, amitől Anikó melle is szép nagyra nőtt.
Hol van már a Gumimacik című rajzfilm, mely után egy okos elme gyártani kezdte az említett mesehősök aktivitását okozó Gumibogyó szörpöt? Fogyott is rendesen, ugrándoztak a kiskölkök és vártak a Tom and Jerry-s gyerekpezsgőre, meg Harry Potter varázspálcájának lenyomatára. ”

¤ Temesvári Márta: Ami sok, az showKK
(Avagy: Majkapapás csácsumi  Györgyusszal a Belevalóban!)

 
 
 
   
 

"Maupassant szinte egész életében viaskodott az elmezavar rémével. Azzal a homályos előérzettel, hogy valami széttört, elpattant benne, és előbb-utóbb eljön az idő, amikor már nem tudja kordában tartani a belülről fenyegető sötét erőket. Bár a tébollyal kapcsolatos szorongás,  illetve a szorongást szublimáló érdeklődés csaknem minden művéből kiérződik, talán az Horla című novella a legmegrázóbb klinikai dokumentuma ezeknek a félelmeknek. Nem csoda, hogy az írásra már korabeli orvosok is felfigyeltek. "   
¤ Ádám Péter: Guy de Maupassant
avagy a téboly igézete

 

 
 
   
 

"A  csákvári előadást közvetítette a Magyar Rádió, a rádióadás rendezője és riportere Hegedűs Tibor és K. Halász Gyula volt. Élőben sugározta a BBC, tudósítottak róla a filmhíradók. Decemberben kéthetes vendégjáték következett Budapesten a Nemzeti Kamaraszínházban, Hevesi Sándor szervezésében, aztán országjáró turné. Kodály Zoltán feljegyzése az előadás helyi hatásáról, nagy regeneráló képességéről: "Csákváron a Háry Jánosban előforduló régi magyar dalokat, melyekből egyet sem ismert már az egész község, megtanulta és szívesen énekli. " "
¤ Lukács László: Háry János Csákváron